Специализираният форум "Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг" срещна 99

...
Специализираният форум "Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг" срещна 99
Коментари Харесай

Пловдив се нарежда до София като център на ИТ бизнеса

Специализираният конгрес "Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг " срещна 99 компании изложители с 1700 гости. Събитието се организира за повторно в Пловдив и за първи път във Варна. Форумът дава опция на студенти и млади експерти, които търсят кариерно развиване в региона на осведомителните технологии, телекомуникациите и аутсорсинг промишлеността, да се срещнат с фирмите водачи в секторите и да открият своето ново работно място или късмет за присъединяване в стажантска стратегия.
Заместник-министърът на образованието и науката Петър Николов акцентира на връзката на ИТ бранша с образованието: "Няма сфера в българския бизнес, която да е по-свързана с българското обучение и в същото време да просперира толкоз през последните години. " В Пловдив Стефан Стоянов, заместник-кмет "Образование и бизнес развиване ", обърна внимание на огромната интензивност на пазара на труда в района и беше безапелационен, че за ИТ и аутсорсинг промишлеността има огромен капацитет отвън София. 

Кметът на Варна Иван Портних изрази поддръжката си към бранша: "Много се веселя, че тази самодейност се организира към този момент и във Варна. За нас е извънредно значимо да насърчаваме ИТ, информационния и аутсорсинг бранша. В града ни има 6 университета, 3 колежа и 40 000 студента - млади, готови качествени хора. "

Непрекъснато разрастващият се ИТ бранш и дефицитът на фрагменти в него прави бизнеса деен в търсенето на решения. Специалистите по асортимент би трябвало да слагат фирмите пред аудиторията, да усилят усещането за тях и да основат имидж на "мечтан шеф ". Тази цел не се реализира само с пасивно търсене посредством публикация, да вземем за пример. Поради тези аргументи от ден на ден компании вземат участие в кариерни събития, позиционирайки марката си и по този метод търсят и откриват нови скъпи фрагменти.

Промяната в пазара на труда дава на претендента опция той да направи осведомен избор кои работодатели оферират най-подходящите за него условия. Анонсираният като юношески кариерен конгрес, притегли и голям брой опитни експерти, които видяха в събитието кариерна опция за себе си.

Ключов миг бяха дискусионните панели на тематика "Особености на ИТ кариерата ". Мениджърите на разнообразни компании се сплотиха, с цел да опишат за работната философия на бранша, за тънкостите и особеностите на пазара на труда и работни позиции. Те дадоха отговор на деликатните въпроси, свързани с възнагражденията в бранша, опциите реализация и капацитета за израстване.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР